Виктория загуби живота си, защото имаше нещастието да живее във Вулгария

Тя е връстница на Прехода, който изнасили и утрепа българския народ, коментира евродепутатът Николай Бареков

Виктория загуби живота си, защото имаше нещастието да живее в държава, която не може да гарантира сигурността на гражданите си. Това сподели във Фейсбук евродепутатът Николай Бареков.

Жалкият опит на протестърите на Прокопиев да яхнат бруталното убийство на русенската журналистка Виктория Маринова прави престъплението да изглежда още по-гнусно, ако въобще това е възможно, написа той в социалната мрежа.

„Какво искат да ни натрапят те? Едва ли не Виктория е убита заради тяхно разследване. Да използваш смъртта и то насилствена и садистична за лични и политически цели е също толкова голяма гнусотия. Колцина от тази сган псевдожурналисти от хранилката на „Капитал“ въобще бяха чували или познавали момичето от Русе преди свирепата му смърт?“, пита евродепутатът.

Николко, добавя той.

Затова пък поне разследващият журналист от „Биволъ“ Димитър Стоянов я е познавал. Последното предаване на Виктория Маринова „Детектор“ е посветено на него и ръмънският му колега Атила Биро. Двамата бяха арестувани заради разкритията си за „Джи Пи Гейт“.

„Каквито и да са версиите, който и да е убиеца ясно е едно. Виктория загуби живота си, защото имаше нещастието да живее в държава, която не може да гарантира сигурността на гражданите си. Държава, в която всякакви ценности на свобода, включително и на словото, и на уважение към живота и личността са потъпкани. Дивашка работа. Вулгарна. Разпад, продължаващ цял човешки живот“, коментира евродепутатът.

„Виктория бе убита и изнасилена на 30 години. Тя е връстница на Прехода, който изнасили и утрепа българския народ. Преходът, който направи някои хора милиардери, а на повечето отне живота и семействата“, добавя Николай Бареков.