В Бургаско започват проверки за нерегламентирано разположени каравани

Представители на девет институции ще проверяват за нерегламентирано разположени каравани в Бургаско. Това стана известно по време на работна среща в Созопол, инициирана от областния управител Пламен Янев преди започването на проверките. Те ще започнат на 12 април 2024 г., петък, от 14 ч. и ще продължат и в събота, 13 април, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Янев уточни, че проверките не търсят конфронтация с гражданите и налагане на санкции, а да се ограничат незаконните къмпинги. Проверките целят вече разположените каравани да бъдат премахнати още преди започване на активния сезон, допълни той.

Проверките се обявяват предварително, за да се даде възможност на нарушителите да се изтеглят от проверяваните територии и да не се стига до санкции.

Проверки за нерегламентирано разположени каравани бяха извършвани и през миналата година. Тогава бяха установени деветнайсет каравани, паркирали и престояващи в района на плаж Дюни и на морския плаж в залива Вромос в нарушение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.