В Бургас с поезия ще оправят биологията на Черно море

Курс по писане и редактиране на поезия „Приливи и отливи” за младежи на възраст между 15 и 18 години ще се проведе в Регионална библиотеката „Пейо К. Яворов” в Бургас от 11 до 15 май 2024 г.. Водещи ще са творците Иван Димитров и Стефан Иванов, а специален гост ще е Радостина Ценова от българска фондация „Биоразнообразие”, съобщават организаторите от фондация „Елизабет Костова”.

Програмата на курса ще предизвика участниците да говорят с поетични средства по на пръв поглед непоетични теми. Заедно със своите ментори те ще се опитат да открият отговора на въпроса как и каква поезия може да вдъхнови биологията на Черно море, както и защо е важно поетите да коментират екологичната криза в своите стихотворения. В края на курса младите поети ще имат възможност да представят създадените по темата творби на публично четене в бургаската библиотека.

Условията са участие не изискват опит в писането или в превода на поезия. Участието е безплатно, но местата са ограничени, заради което е необходимо предварително записване. За целта желаещите трябва да изпратят в срок до 1 май кратка биография в свободен стил и мотивационно писмо, както и собствени стихотворения, ако имат такива.