Генерал предлага страната ни да си смени името заради коронавируса

Генерал Богомил Бонев настоява и за промяна в Конституцията, за да не остане страната ни без парламент покрай войната с коронавируса, ГЕРБ губи тайни си партньор
Бившият вътрешен министър генерал Богомил Бонев предложи България да се побратими с китайския град Ухан, откъдето тръгна коронавируса и да си смени името. Той настоява и за промяна на Конституцията.
„Ухан е 11-милионен и се излекуваха. Най-добре да се побратимим с този град. Ние сме към 6 млн. вероятно. Подходящо е да се прекръсим на Ухаа. Може и Ихаа… Според отношението ни към заразата“, сподели във Фейсбук генерал Бонев.
„При тези обстоятелства Парламентът трябва да се събере само за едно нещо с лично присъствие – да гласува промяна в Конституцията, за да позволи онлайн заседания и гласуване. Иначе, няма да има парламент при карантина“, обясни той.
Бившият министър коментира и заразяването на депутата д-р Хасан Адемов с коронавирус. „Това е един от най-свестните народни представители от ДПС. Сега, ако се окаже цялата парламентарна група проблемна, ГЕРБерите ще загубят най-важния си скрит коалиционен партньор“, изтъкна генералът.
„Чудно, след пълната карантина в Банско, при всички изследвания, които бяха отрицателни, как в София установиха 50 човека, които имали някакви симптоми. По негласен път ги били установили. Сигурно с агентура и подслушване“, шегува се той.
„А в Боровец и Пампорово не установихте ли, бе. Имам чувството, че е голямо разочарование на управляващите, че няма заразени в Банско. И са готови да ги измислят. Просто много им се иска да оправдаят непрофесионалното решение за карантината и да лепнат петно на Банско“, добавя бившият министър.
Той призова българите да си носят маските, независимо какви заповеди валят отгоре.
„Никой не знае дали не е заразен. Периодът на поява на симптомите е коварно дълъг. През това време здравият човек може да ръси вируси. Австрия също въведе тази мярка. Само в България има безсмъртни глупаци, които напират да дават акъл и да не изпълняват това, което другите народи спазват“, сподели Бонев.
Сигурно Китай, Южна Корея, Япония, Австрия са по-глупави от нашите дебили, коментира генералът.