ГЕРБавите безсрамници наминаха и барон Мюнхаузен по измислици

Държава с „най- висок в историята си БВП“ не е ли първа по смъртност, последна по раждаемост, най- бедна, най- корумпирана, с най- отровен въздух?

След коментарите на председателя на Еврокомисията за високият икономически растеж в България стана съвсем очевидно, че управляващите нямат грам срам и оставиха далече зад себе си барон Мюнхаузен – всепризнатия майстор на измислици, коментира бившата съдийка Румяна Ченалова.
Статистиките са стъкмистики, а фалцета на шофьора на джипката, когато изрежда успехите си е поразителен, сподели тя във Фейсбук.
„Лъжа до лъжа, повторена сто пъти няма как да стане истина. За председателя на Еврокомисията обаче е. Вероятно и за много други. Причините са различни. Ще трябва да разчитаме на себе си. Ние избираме управляващите – това е важното! Първият тест – местните избори през октомври ще са сериозна битка“, добави Ченалова.
„ГЕРБ си осигури нечестна начална преднина като спря финансирането на партиите, подгони журналистите, които имат смелостта да напишат истината, подготви удобен бъдещ Главен прокурор. Страх и лъжи – основни методи за запазване на властта“, коментира бившата съдийка.
„Ако допуснем страхът да ни завладее вече сме губещи – роби , които искат да останат роби. Можем да се справим! Остава да го поискаме“, добавя тя.
Според нея оценките за икономическия ни възход, високи заплати, прииждащи млади българи са срамни. Нещо като думите на Мария Антоанета, с които остана в историята „Като няма хляб, да ядат пасти“, подчерта Ченалова.
Държава с „най- висок в историята си БВП“ не е първа по смъртност, последна по раждаемост, с емигрирали 1/3 от населението граждани, най- бедна, най- корумпирана, с най- отровен въздух, земя, храни, с най- много онкоболни, сърдечно болни, умиращи деца, добавя тя.
„Държава, която получава унищожителни доклади от ЕК и държавният департамент на САЩ и е пример за потъпкване на законността и свободата на словото не е цветуща и няма светло бъдеще. Политиката е мръсна работа, само когато се прави с користни цели и нечистоплътни мотиви. Политиците обаче не се раждат със звезда на челото, ние ги правим такива“, написа Румяна Ченалова във Фейсбук.
„Колкото и да е трудно, няма нищо невъзможно. Идват избори. Да “ благодарим“ както трябва за „възхода“ на България!“, призова тя.