Гешев смая света: Иска от арабите Черепа, тартор бил на група за изнасилвания

 За 32 години практика за първи път чувам за организирана престъпна група за изнасилвания, коментира Емануил Йорданов. Така той коментира искането на Гешев за екстрадиция на Черепа

Едно от условията за екстрадиция е да имаме ясно и коректно обвинение, а това, което е повдигнато срещу Васил Божков, ме потресе. То е за организирана престъпна група за изнасилвания. Това сподели пред бТВ бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.
„За 32 години практика за първи път чувам такова нещо, ако членовете на групата са на възрастта на Васил Божков – около 60 години, ефективността й ще е много голяма. Бедно ми е въображението как се организира такава група, може би трябва да се четат книги на Жул Верн“, коментира адвокатът.
„Този случай е един пример за спора, който стои от доста време в нашето правораздаване. Хората, които се занимаваме със защита на обвиняеми, смятаме, че първо трябва да се събират доказателства, а след това да се задържа някой. Прокурорите пък първо искат да се задържи някой и след това да се търсят аргументи“, добави той.
Вчера стана ясно, че задържаният в Обединените арабски емирства бизнесмен Васил Божков вече е разследван и за убийства, принуди и изнасилвания.
ПроКУРор, който не знае Конституцията, е нормално да смайва света с решенията си. Трудно ще му е да докаже на арабите, че хазартният бос е сериен изнасилвач, защото единствените хора, които са готови да свидетелстват за това, май са само мъже.