Горанов развързва кесията, за да има повече за крадене?

 Тези 4 млрд. лв. повече в Бюджет 2018 ще потънат заради липса на политики и реформи, заяви Драгомир Стойнев

Бюджет 2018 е на разхлабените колани. Тези 4 млрд. лева повече обаче ще потънат заради липса на политики и реформи, пророкува депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

От левицата настояват плоският данък да се замени с прогресивно подоходно облагане. Не е честно бедните да плащат повече от богаташите. Затова идеята на социалистите за въвеждането на необлагаем минимум е нормално да се възприеме като добра и от най-закоравелите привърженици на ГЕРБерастите.

В „Тази сутрин“ по бТВ Стойнев предупреди, че системата на здравеопазването е нереформирана и парите, които се наливат в нея, ще бъдат откраднати.

У нас политиците се чудят как да повишат приходите в бюджета, за да има повече пари за крадене. С ниските си заплати бедният българин е принуден да плаща големи данъци. Народните изедници се чудят и как да увеличат възрастта за пенсиониране, за да може тези, които цял живот са се трудили, да си отидат, преди да се пенсионират. На фона на реформите за все по-висока пенсионна възраст, Полша вече върна ранното пенсиониране. От 1 октомври Варшава намали с 2 години възрастта – до 60 за жените и 65 за мъжете. Жалко, че управляващите ни не са поляци!