Гришо срази гиганта Карлович

211-сантиметровият гигант отстъпи на българския тенисист
Григор Димитров се класира за третия кръг на Мастърса с награден фонд 6,408,230 евро в Мадрид, след като преди минути успя да преодолее съпротивата на хърватския гигант Иво Карлович с 6:3, 7:5 за час и 15 минути игра.
С тази победа Гришо си осигури чек на стойност 68 010 от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста, с които към момента се изкачва до №11, съобщава официалното издание на българският тенисист – grigordimitrov-bg.com.
В спор за място на четвъртфиналите Григор ще срещне осмия поставен Доминик Тийм, който достигна до третия кръг след победа с 6-3 6-4 над Джаред Доналдсън.
Това ще бъде трети сблъсък помежду им, като до момента двамата са си разменили по една победа – австриецът се наложи със 7-5 6-2 в Акапулко през изминалия сезон, но през този Григор взе реванш след успеха си с 6-3 4-6 6-3 в Бризбън. Мачът им е четвърти в програмата на корт „Aranxta Sanchez Vicario“ и ще започне в четвъртък около 18:00-19:00 ч. българско време.
Днешната среща не започна по възможно най-добрият начин за Григор, който набързо допусна три поредни грешки и се озова в ситуация, при която трябваше да спасява три поредни шанса за пробив. Но в тези моменти Димитров запази концентрация и не само измъкна подаването си, но след това наказа съперника си с няколко минаващи удара и реализира първия брейк в мача.
Българинът безпроблемно затвърди пробива си и поведе с 3-0, но в следващото си подаване отново позволи на Карлович да се добере до два брейкпойнта. Отговорът на Григор отново не закъсня и опасността бе неутрализирана с два мощни аса, а след още две точки първата ни ракета затвори подаването си.
Последваха нови два гейма в полза на сервиращите, за да се стигне до 5-2, когато няколко чудесно насочени ретура за Димитров му гарантираха нова възможност за пробив, която тук бе с цената на сетпойнт. Карлович се измъкна с мощен ас и все пак задържа подаването си, но при 5-3 българинът бе безкомпромисен и затвори сета в своя полза след 35 минути игра.
На старта на втората част и двамата тенисисти стабилизираха играта си на собствен начален удар и в откриващите десет гейма не допуснаха да се стигне дори до дюс. Но при 5-5 Григор предизвика аплодисментите на публиката с чудесен минаващ удар и два уинъра от ретур, с които си заслужи три поредни шанса за пробив. Последваха два аса от ракетата на Карлович, но българинът все пак материализира последната си възможност и при 6-5 спокойно затвори мача в своя полза.