Да, България не е излъчвала представител на срещата на протестиращите вчера

Във връзка с множество запитвания, заявяваме, че по правилата за формиране на позиции на Демократична България, не е излъчван представител на обединението, или на Да, България, за среща в никакъв координационен формат и не е одобрявана декларация.
Ние последователно и твърдо се обявяваме против насилието и призоваваме държавните органи да гарантират мирното провеждане на протестите и да не позволяват да бъдат въвличани в провокации от страна на това отчаяно управление, подобно на събитията от 2 септември.
Същевременно, държим на трайната си позиция, че подкрепяме гражданския характер на протеста и го правим на свои политически основания, и без от това да следва наше асоцииране с други политически формации и лица, някои от които имат несъвместими с нашите ценности и цели.
Призоваваме поддръжниците на Демократична България към масово участие в протеста на 10 септември и другите общи протестни действия с цел постигане на оставките на Борисов и Гешев и реализиране заявените от Демократична България политически цели.