Да бяха дали скунск на Първанов за хотелите от Южен поток, на Пеевски …

Ilian Vassilev 

По разкритията на разследващата ни журналистика – последен пример „Господари на ефира“ разбирате до какво ниво могат да пипат – редови полицаи, максимум кмета. Но НЯМА случай да са стигнали до министър, премиер, президент, главен или друг началник прокурор, главен депутат, партиен началник и т.н.
Защото е те продуцент имат и те хляб ядат.
Помните ли Брежневския влак – с малките разследвания бутат влака и създават впечатление, че се движим и че имаме борба срещу корупцията.
Нека продължават да го правят, защото е важно, но е добре да съзнават, че нещата са по-сложни и те не са „героите“ на борбата срещу корупцията.
Проблемите остават. 830 милиона лева са на път да заминат в поръчки на Каракачанов по търг с една фирма и това само последния месец. Цялото Народно събрание защити интересите на Газпром – за да не се пипат неговите проксита у нас БЕХ и Булгартрансгаз – едни милиарди надплатени и невзети има там. Да бяха дали скунск на Първанов за хотелите от Южен поток, на Пеевски за Булгартабак, за КТБ /и Цветан Василев/, на Борисов за санирането и Белене /едновременно и за и против/, за горивата /далаверата която прикрива/.
Но дадоха скункс на Трайков, че не спечелил президентските избори!?
Да вдигнат очи и погледнат нагоре. Иначе няма лошо от време на време да проявяват нечувана храброст с малки корупционери.

Фейсбук