Драма в Бургас, пътници блокирани в автобус заради стресирана кондукторка

Полицаи от Бургас претърсваха пътници в градски автобус, защото стресирана кондукторка си забутала парите в чантата и помислила, че е станала жертва на джебчии

Десетки пътници на градски автобус в Бургас останаха блокирани за почти час заради стресирана кондукторка, която не могла да си намери парите от продажбата на билети и си въобразила, че някой джебчия със сръчни пръсти е успял да й ги открадне.
Драмата се разиграла вчера в час пик в автобус по линията Б2.
Около 8,30 часа сутринта препълненият автобус спрял на една от спирките в Бургас, но вратите останали за дълго затворени, съобщава Нова телевизия. Полицаи се отзовали веднага на повикването и започнало претърсване на пътниците.
„Държаха ни заключени при затворени врати. На мен ми стана лошо, отникъде въздух, прозорци не се отварят и накрая се установи, че парите й били в другия джоб на чантата”, споделя пътничка на автобуса.
След близо час престой кондукторката открила парите, за които мислила, че са откраднати. „Тя не може да даде някакво конкретно обяснение защо не е видяла в първия момент парите в чантичката си, реагирала е може би по-емоционално, по-притеснено“, коментира пред бТВ директорът на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев.
Шофьори обясняват, че са инструктирани да натискат паник бутон при кражба или нападение.
Кондукторката е в шок. Комисия ще реши дали да бъде наказана за уронване престижа на фирмата.