Дъщерята на издирван рибар изгуби надежда

 Подготвени сме за най-лошото, споделя Дарина Траянова

Дъщерята на Петър Траянов, който изчезна на 24 септември вечерта, след като рибарска лодка се обърна край нос Емине, е загубила надежда да го види отново жив. Подготвени сме за най-лошото, споделя тя пред камерата на бТВ. Нямаме вече надежда, каза Дарина Траянова и очите й се напълниха със сълзи.

Младата дама разказа за любовта на баща й към морето. Заспиваше с него, ставаше и първата му мисъл беше да отиде до брега, дори и да не влезе във водата за риба, добави тя.

Баща ми много обичаше морето и морето го взе, каза още тя.

Междувременно рибарите от Свети Влас поискаха хеликоптер да се включи в акцията по издирването на обърнатата лодка край нос Емине. Трети ден няма и следа от потъналия плавателен съд.

Само един от тримата рибари беше изваден от спасителен катер, другите двама мъже се издирват. Заради голямото вълнение „Морска администрация” няма да може да възобнови търсенето и днес, а според местните теченията са ги отнесли извън българските териториални води.

„Лодката плава 100%, защото нашите лодки имат въздушни възглавници. Според мен обаче е много навътре. Само с вертолет може да стане работата”, смята Васил Петров, дългогодишен рибар и приятел на издирваните.