Екологична бомба до Бургас

Огромно сметище от употребени гуми се простира между кварталите на Бургас – Черно море, Рудник и Ветрен и ако възникне пожар, градът ще бъде обгазен

В границите на резерват „Атанасовско езеро“, е направено огромно сметище от употребени гуми. До това място, намиращо се между кварталите на град Бургас – кв. „Черно море“, кв. „Рудник“ и кв. „Ветрен“, огромни камиони първо са изсипали огромни количества трошен камък и е направен импровизиран път и после същите камиони са изсипали стотици тонове гуми и строителни отпадъци, алармира зрител на Нова телевизия, пожелал анонимност. Той е изпратил снимки на сметището.
Допускам, че е със знанието на общински и държавни чиновници, които мълчаливо са допринесли за този пълен абсурд, добавя човекът, алармирал за тази екологична бомба.
„Камионите от началото на годината са преминавали през кв. „Черно море“ пред очите на много хора. Поради огромната близост до Бургас и прилежащите му квартали и заради голямото количество сухи треви, в близост е възможно да възникне огромен пожар, който ще нанесе големи щети както на резервата и обитателите му така и ще бъде обгазен градът, кварталите в близост и вероятно ще засегне летище Сарафово и ще има проблеми заради дима и вредните газове“, предупреди той.