Затвориха готвачка в хладилна камера на магазин в Слънчев бряг за отмъщение?

Нзпитах невероятен ужас, защото духаше лед и студ върху гърба ми, споделя Веселка Тодорова, която се превърнала в затворник в хладилна камери в Слънчев бряг

Готвачка е била затворена умишлено в хладилна камера в магазин в „Слънчев бряг” заради конфликт с колежка. Изпитах невероятен ужас, защото духаше лед и студ върху гърба ми, сподели Веселка Тодорова, която се превърнала в нещо като затворник след спречкване с продавачка.
На такова място, ако те затворят за по-дълго време, просто няма да си жив, защото е ужасно студено, обясни водещият на „Здравей, България“ по Нова телевизия Виктор Николаев.
Веселка пък уточни, че магазинът, в който е служител, има три обекта. Тя работила в единия от средата на януари, но се наложило да бъде изместена в друг, за да замества колежка.
Жената не желае да се показва лицето й, защото се страхува и за своята безопасност, и за семейството си.
„Инцидентът се случи, когато решиха да ме преместят от единия обект в другия, за да заместя болна колежка. Нямам право да отказвам и отидох там. Не предполагах какво ще ми се случи, защото бях работила с останалите си колеги, с които бяхме в много добри взаимоотношения и не сме имали никакви пререкания. Не очаквах, че ще постъпят по този начин с мен”, разказва Веселка.
„В момента, в който направих забележка за хигиената в магазина, започнаха дрязгите. Обиждаха ме, търсеха ми недостатъци. Мислех, че ще издържа седмицата, която трябваше да съм там”, добавя тя.
„Първият ден, когато отидох, жената, която се представи като Боряна, без да иска изсипа баниците в една мръсна тава с вода и я погледнах многозначително, но не й казах нищо, защото не очаквах, че ще продължи да е безотговорна спрямо работата, която трябва да вършим“, изтъкна готвачката.
„След два дни Боряна започна да повтаря, че била шеф Манчев, че разбирала всичко, макар че била продавачка. Казах й, че не ми е ясно тогава защо са ме изпратили там да готвя“, добавя тя.
„Инцидентът с хладилната камера стана в неделя. Очаквах да ми кажат кога ще ме преместят на другия обект и след като един от служителите спомена, че ще бъда върната на мястото, където бях, се зарадвах много. Мислих си, че тормозът е свършил, но жената се активизира и започна да ме тормози повече. Прати ме да взема хляб от хладилната камера. Влязох и изведнъж зад мен вратата се затвори“, разказва Веселка.
„Не знаех какво се случва, защото вътре е тъмно. Няма как да намериш вратата, за да излезеш по най-лесния начин, защото има много стока, която е от двете страни. Добрах се до дръжката на вратата и изпитах невероятен ужас, защото започна да духа лед и студ върху гърба ми. Изпитах стрес, защото не можех да си отворя вратата. Имах чувството, че отвън я държи някой”, споделя жената.
„В момента, когато започнах да блъскам с юмруци, вратата се отвори и жената, която каза, че не е виновна за това, че ме е затворила, си стоеше отвън, пушеше си цигара, пиеше кафе и се смееше“, добавя тя.
„Това е силно замразяваща камера. Там се държи рибата“, уточнява готвачката, която едва не се превърна в статуя от лед.
Искам в България хората да не се страхуват и да си търсят правата, защото става въпрос за човешки живот и когато някой върши подобни неща, трябва да отговаря за делата си, каза още тя.