За 21 месеца БСП в лицето на Елена Йончева разкри случай на корупция в правителството на Борисов 3

Явно толкова е трудно да отделиш един случай на корупция от повседневната практика на това правителство, че за това на БСП й трябваха 21 месеца ?!

Мдаа … Опозиция ?! Добре че е Елена Йончева, която е цялата мъжка смелост на БСП …

Всички институции в България са замесени в грабежа, извършван в последните 10 години. Ще оповестим факти, с които ще покажем как тази корупция се е превърнала в норма. Ще разкрием конкретните механизми – става дума за министър и заместник-министър. Това каза пред Нова телевизия говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева, по повод обвинението срещу в нея за пране на пари.

И забележете не поради факта, че е опозиция, а по повод обвинението срещу нея за пране на пари ?!

Не че и преди това не е правила разкрития, но сега поводът е личен …

И да, има право да се защитава, но питам къде е бабата столетница и увехнал ли е стремежът й за борба с неокомунизма на ГЕРБ ?!

Това разледване изцяло покрива информацията, която е дадена за България от Държавния департамент на САЩ – за корупция при големите инфраструктурни проекти. Още същия ден ще подадем и сигнал в прокуратурата, каза още Елена Йончева.

В началото си мислех, че става въпрос за политическа репресия, но сега съм убедена, че случващото се е бандитска разправа, ГЕРБ се разправя бандитски с мен. Появяването на обвинението дойде, когато на един партиен форум Борисов каза, че опозицията избива зъбите на ГЕРБ и трябва да бъдат взети мерки. Как може да се каже, че ГЕРБ няма нищо общо, след като сигналът срещу мен е подаден от Тома Биков, Антон Тодоров и Делян Добрев след моето за разследване за нередности при строителството на магистрали. Ползата за управляващите от обвинението срещу мен е да бъде омаскарен един човек, да бъде накаран да си затвори устата и да бъде сплашен всеки, който иска да говори за всички безобразия на управляващите, подчерта Йончева.

Браво на Йончева, но … Къде е оная БСП, която се изживява като  опозиция ?! Трябват ли на подобна партия 21 месеца да съобщи нещо, което е забелязано от САЩ ?!

При такава опозиция, конкурентите й от ГЕРБ ще управляват N-брой мандати …

Свободен автор – Философът