Изненадаха ГЕРБерите с нов вот на недоверие, ще падне ли „Бойко III”

Парламентарното мнозинство се клати и два дни управляващите не можаха да съберат необходимото мнозинство от 121 човека, припомня Корнелия Нинова

Националният съвет на БСП реши да внесе вот на недоверие срещу правителството за здравеопазването. Социалистите заявиха, че са провокирани от влошаващото се състояние на здравеопазването и предстоящата реформа на правителството в сектора, съобщава бТВ.

„Това не е здравна реформа, а здравен геноцид“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Това ще бъде третият вот към кабинета на „Борисов 3”, по искане на БСП. Предишните два бяха на тема „Сигурност“ и „Корупция“, но не успяха да минат.

БСПарите се готвят за предсрочни парламентарни избори и ще направят промени в предизборния си щаб. Националният съвет на социалистите се събра днес на „Позитано” 20, за да обсъди политическата ситуация в страната.

Направени са 150 срещи в страната, на които е представен документът „Визия за България”. В парламента останaха само 20 депутати на социалистите.

„Парламентарното мнозинство се клати. Два дни поред управляващите не можаха да съберат необходимото мнозинство от 121 човека, за да започне работа Народното събрание. Ние няма да крепим кворума им, за да съществува правителството на Бойко Борисов и да продължава да води държавата към дъното. Но от петък, имаме абсолютно нова политическа ситуация. ДПС убиха с един куршум два заека – и ГЕРБ, и „Обединените патриоти“. Показаха на ГЕРБ кой кара влака и занулиха патриотите. Брилянтен ход“, посочи лидерът на левицата Корнелия Нинова.

„За БСП този парламент е изчерпан и имаме курс към предсрочни избори. От вчера политическата обстановка е качествено нова – зависи от ДПС дали ГЕРБ и „Обединените патриотите” ще ги мотивират да влизат в зала”, коментира Крум Зарков, депутат от БСП.

Корнелия казва истината – „Бойко III” води държавата към дъното, но отдавна е ясно кой кара влака. ДПС крепи правителството на ГЕРБерастите, защото имат интерес от това. „Бойко III” ще падне, само ако другарите от столетницата имат какво да предложат на Доган и хората му. Спорен е обаче въпросът дали БСП наистина искат властта. Ясно е, че вотът на (не)доверие нищо няма да промени.