Изтребителите по-важни от доходите ни? Бойко да се разкара със скоростта на F-16!

От година се занимаваме с изтребители, а не с доходите на хората, призна премиерът

От една година се занимаваме с изтребителите, а не с доходите и това, което ще гарантира на хората по-добър просперитет. Това каза премиерът Бойко Борисов на традиционната годишна среща с бизнеса.

Форумът е посветен на пътя на България към еврозоната и какви ще са ефектите върху икономиката, съобщава бТВ.

„Защо е важна темата за еврото? Критиците казват, че щели да се вдигнат цените, но държавите, към които се стремим – всички те са с въведено евро. Аз бих задал контравъпрос – кои се плашат от въвеждането на еврото и защо? – Защото в Банковия съюз нито централните банки, нито банките в съответната държава могат да си позволяват волности. Защо ни е страх тогава да дисциплинираме този сектор? Той е толкова важен за всеки един от нас. Целта е, ако някой собственик на банка я доведе до фалит, не данъкоплатците да платят и хората да си изгубят парите, а той да понесе своята отговорност и той да плат“, заяви Борисов, а после изненадващо изкара депутатите класа. „Няма по-прозрачна процедура от това да вкараш решение за какъв самолет, когато директно се предава по телевизията, където там е законно избраната депутатска класа … такава е Конституцията“, измънка премиерът.

„С горивата правим едни неща и аз ви гарантирам, че нещата ще са същите като при цигарите. Ще имаме тогава такова видеонаблюдение на всеки кран, на пристанищата, на гемиите. Дете с пояс във водата да влезе, го виждаме“, добави той.

Еврото и депутатската „класа“ няма да ни спасят, нито от корупцията, нито от крадците, а след като премиерът намекна, че за управляващите са по-важни изтребителите от доходите на българите, които и без това вземат най-малки заплати и пенсии в Европа, е време да се замисли дали да не се разкара със скоростта на F-16!