Има план за евакуация на Харков

Има конкретен план за евакуация от Харков. За това говори в ефира на всеукраинския Телемаратон кметът на града Игор Терехов. Политикът увери, че въпреки факта, че има план, властите в Харков все още не възнамеряват да прибягват до него. Той подчерта, че обстановката в града вече е доста спокойна, няма паника сред населението. „Днес не виждаме да има вълна от отлив, хората да бягат от Харков, да напускат Харков“, коментира градоначалникът.

В последните дни и седмици нарастват опасенията от предстояща масирана руска атака на фронта, която може да доведе до съкрушителен пробив на украинските защитни линии. В това време на Запад растат опасенията, че Украйна губи наземната война срещу Русия и до лятото може да се изправи пред поражение.

Русия удря фронтовите линии с артилерийски, ракетен и безпилотен огън, а украинските войски са изтощени. Западните помощи закъсняват, Киев изпитва остра нужда предимно от снаряди и ПВО,.

След клането в „Крокус сити хол” Владимир Путин даде ясно да се разбере, че битката му сега не е само срещу „неонацистка” Украйна, но и срещу „неонацисткия Запад”, за когото Киев е просто инструмент.