Каба гайди и рев на мотори огласиха Бургас за Трети март

Стотици рокери почетоха избитите 400 християни в Българово. Шествието за Трети март тръгна след ритуал на Морската гара в Бургас. Каба гайди огласиха града

С атрактивно шествие и церемония на Морската гара Бургас почете паметта на героите, дали живота си за свободата на България. Честванията на Трети март в най-“добрия“ град за живеене започнаха с участието на музиканти с родопски каба гайди.
На площада пред Морската гара над 200 рокера посрещнаха с аплодисменти изпълнението и със развети трибагреници се отправиха на тържествено шествие през Бургас до гр.Българово, където поднесоха цветя и отдадоха почит пред костницата на загиналите в Освободителната война, съобщава БНТ.
В селото бяха поднесени венци и цветя на паметника в църквата „Свети Атанасий”, където през 1878 г. са избити 400 християни.
Днес, 142 години по-късно празнуваме свободата си, поробени от душмани по-зли и от османските завоеватели. Заради марионетки и еничарите, слугуващи на неоколонизатори, днес народът в „чистата“ и свята република, за която Левски увисна на бесилото, е най-бедният и болен в Европа. Нацията ни се топи като мартенски сняг под игото на онези, които вече 30 години мамят и крадат, но тръбят, че защитават българските национални интереси. Бог да пази България от българите, които се продадоха на душманите!