Какво да е наказанието за вандалите, разбили велостоянка в Бургас?

Лавина от коментари в социалните мрежи, след като общината пусна видоклип, на който се вижда как невръстни вандали, разбиват велостоянка в Бургас

Вандалите, които разбиха велостоянка в Бургас, да полагат общественополезен труд, вместо да бъдат глобявани техните родители. За това настояват бургазлии. След като Община Бургас разпространи видозаписи, на които се вижда как невръстни момчета трошат стоянка за велосипеди в Морската градина, социалните мрежи бяха залети от лавина с коментари.
Нападението срещу велостоянката до Морското казино станало около 5 часа сутринта в понеделник. Разбит е заключващият механизъм и е откраднат велосипед, който обаче бил захвърлен след известно каране, тъй като имал проследяващо устройство и полицаите лесно биха могли да ги хванат, ако го бяха задържали. Буди обаче недоумение факта защо им е да разбиват стоянка, след като могат да си наемат колело само за 1 лев. Сега обаче, родителите им ще трябва да платят глоби до 5000 лева, ако ченгетата си свършат работата и невръстните злодеи бъдат заловени.
Пред камерата на бТВ шефът на Общинското предприятие „Транспорт“ Андрей Румчев каза, че освен акт, семействата на вандалите ще трябва да платят и щетите.
Бащи, абдикирали от задълженията си на родители, недоумяват защо трябва да се плащат глоби. Редно било децата да полагат труд, за да се научат да не правят подобни пакости. Забравят обаче, че възпитанието на техните потомци е не грижа на обществото, а тяхна работа.