Как Гинка от Пазарджик стана г-жа Върбакова

От утре започва второто издание на сагата ЧЕЗ, с участие в главната роля на Гинка Върбакова от Пазарджик.

Да. В сапунения сериал премиерът Бойко Борисов и опозицията от БСП са само трагикомични герои, а службите за сигурност и ДКЕВР-част от миманса.

Разликата от първия сезон е, че главната героиня преживя развитие и от Гинка от Пазарджик се превъплати повече от успешно в г-жа Върбакова. Това отказва да приеме единствено лидерът на БСП Корнелия Нинова, което и коства прякор.” Девойката от Крушовене” никак не се харесва на червения електорат, но – Каквото повикало-такова се обадило.

При толкова много варианти за сценарий, най адекватен се оказа този, че ЧЕЗ продава дяловете на себе си или поне на проверени свои хора. Това обаче и през ум не е минавало на ДАНС, че може да се спретне. Та идва на дневен ред още един въпрос-с какво всъщност се занимават службите ни за сигурност, освен да подслушват неудобни люде и журналисти?

Единствените печеливши от ситуацията остават чехите и …г-жа Върбакова.

Както и да се върти и суче, дамата от Пазарджик на книга вече е собственик на най-голямото електроразпределително дружество и само от нейното, и на продавачите ,и партньорите и благоволение зависи, дали държавата ще се сдобие с контролен пакет акции.

Дори и това да стане, то ще е на висока цена. Върбакова ще си поиска определена сума за жеста, от и без това завишената /според службите ни/ цена на дружеството. А колко милиони още ще влязат в джоба на пренебрегваната и осмивана бизнес-дама, ако ЧЕЗ спечели заведеното вече дело срещу страната ни е неизвестно.

Абсолютно ясно е едно. Че премиерът Борисов ще обере най-много негативи.

В опита си да е отново на страната на общественото мнение, той трябва да влезе в съдружие не само с Върбакова, но и с обявените от него за съмнителни бизнесмени от офшорни компании. Ако се откаже от играта, новите собственици на ЧЕЗ освен всичко, ще се превърнат и в политически фактор. Сиреч, ако беше оставил нещата без намеса, можеше да се оправдава с действащото законодателство, но надделя тшеславието и чувството му за непогрешимост.

БСП също са за смях в ситуацията. В столетницата има достатъчно юристи, които може да обяснят на хардлайнерите и лидера си, че като член на ЕС страната ни е длъжна да спазва законодателството. Т.е., да не се меси в сделка между частни юридически лица. Другото е линч.

Корнелия Нинова обаче си вярва, че ще прегърне общественото недоволство и властта в държавата просто ще и капне в ръцете, като презряла ябълка.

Мечти, мечти…

А резилът на държавата ни е пълен.

На 7 март се очаква масов гражданси протест срещу сделката. Колко ще е масов и колко-спонтанен е отделен въпрос. И това ще се види.

Това, което гледаме през последните дни е върхът на падението на властта у нас.

Сагата Върбакова само показва безсилието на народните ни избраници да защитят реално националния ни интерес.

В кюпа са всичките-и управляващи, и опозиция.