Каракачанов персона нон грата в Черноморец, хората го намразиха

Военният министър вбеси хората като обяви, че нотариалните им актове за имоти в пределите на бившото поделение в местността Червенка били невалидни

Вицепремиерът Красимир Каракачанов се забърка в скандал и хората в Черноморец така го намразиха, че се превърна в персона нон грата.
В ефира на бТВ той изненадващо обяви, че нотариалните им актове за имоти в пределите на бившото военно поделение в местността Червенка били невалидни.
Военният министър твърди, че земите в местността били купени от Министерството на отбраната, а сега някой се опитвал да подкокороса хората да излязат на улицата предизборно. Те си мислили, че ако протестират, правителството щяло да им подари нивите, за които имат нотариални актове.
„Тези хора не са завели дела откакто има реституция, защото знаят, че нямат основание да ги придобият. Те не са техни“, коментира министърът.
Според него земите трябвало да се продадат, макар че хората имат нотариални актове и поземлената комисия ги е признала за собственици.
Искате ли да ви покажа нотариалния акт на моя прапрадядо за земи в Егейска Македония, попита той.
Сравнението е меко казано неуместно. Като иска да си търси земите на прадедите си, Каракачанов да си отива в Гърция! Законите в България трябва да важат за всички! Вместо да говори за нотариалния акт на дядо си, той е по-добре да потърси документ, доказващ твърдението му, че военното министерство е купило имотите от хората в Черноморец. Няма да намери естествено, защо са им отнети насилствено по време на социализма и никой не се е сетил да ги обезщети.