Кметът на Бургас мълчи гузно за четвърти мандат, не си е изпълнил обещанията

 Димитър Николов призна, че не смее да говори за това, докато не си свърши работата и се оправда, че не е стъпвал в дома на Бенчо

Бургаският кмет Димитър Николов тактично отклони въпроса дали ще се кандидатира за четвърти мандат. В интервю за бТВ той сподели, че завижда на колегата си от Созопол Панайот Рейзи, който в началото на седмицата каза, че със сто процента сигурност ще се кандидатира за четвърти път.

„Завиждам му, защото може би си е изпълнил всички предизборни обещания. За съжаление аз имам много работа да свърша. Има заплетени казуси, включително и този с прословутата дупка в центъра (б.а. на „Тройката) и докато не ги реша, ще ми е трудно да кажа дали ще се кандидатирам за нов мандат“, призна Николов. Той отклони и въпроса колко от предизборните си обещания е изпълнил, като каза, че не води подобна статистика, но до края на годината щяло да има яснота.

Той сподели, че знае къде е домът на Бенчо Бенчев, но се оправда, че не е стъпвал там. Кметът твърди, че заловеният с Митьо Очите общински съветник не е финансирал нито ГЕРБ, нито мероприятия в града.

Бенчо обаче за разлика от тези, които сега се оправдават, че не са стъпвали в дома му, си изпълнява обещанията. Кметът признава, че заместник-председателят на Общинския съвет е знакова фигура в Бургас, а на хората, на които е помагал с дарения, им е все тая как босът на мафията се е озовал с колата му. Тезата за укривателство издиша отвсякъде и е въпрос на време обвиненията да паднат. ГЕРБ-арите обаче имат интерес делата срещу омаскарените им противници да се точат дълго, за да нямат конкуренция на изборите догодина. Ако не си изпълнят обаче предизборните обещания, ще останат разочаровани, защото електоратът ще ги накаже.