Кървава драма: Озверял германец уби осем души, българин е сред жертвите

Стрелецът от Ханау качил в Ютуб манифест, в който говори за подземни бази, където се почитал дявола и се изтезавали малки деца. 8 души са убити. Българин е сред жертвите

Озверял германец с промит мозък от конспиративни теории уби осем души. Българин е сред жертвите му.
Касапницата е станала в заведения в германския град Ханау. БТВ съобщи, че 43-годишният банкер Тобиас Ратиен, който бил с екстремистки възгледи, е нападателят.
Атаката е с ксенофобски мотив. Властите официално обаче не обявяват името на мъжа.
След мащабна операция по издирването му лудият Тобиас е открит мъртъв в дома си, а там е намерено и тялото на майка му. Тя е десетата жертва, а със самоубилия се нападател общо починалите са 11.
Преди малко повече от седмица потребител с това име е качил свой видео „манифест“ в „Ютюб“. Клипът, наречен „Съобщение до всички американци“, е на английски и в него авторът разгръща конспиративна теория за „невидими тайни общества“, „подземни военни бази“, в които се почита Дявола и в които се изтезават малки деца.
„Първата стъпка е да се информирате, втората е действието – намерете базите, съберете се голяма група хора и ги щурмувайте!“, призовава екстремистът. Кадрите по-късно бяха свалени от платформата.
Според местни медии, той е имал разрешително за ловно оръжие. В колата му са били открити още муниции.
Междувременно, по първоначални информации вторият труп, намерен до тялото на заподозрения в дома му, е на неговата майка. Стрелецът е оставил предсмъртно писмо и ново видео. В него, според източници на „Билд“, говори за необходимостта да унищожи определени етноси в Германия, тъй като те вече нямало как да бъдат прокудени.
Сред жертвите от двете заведения има петима младежи. Част от тях са от кюрдски произход, посочва „Ройтерс“.
Братовчедка на убития българин разкри, че той работел в бара на наша сънародничка. Смяната му трябвало да бъде от 18:00 до 2:00 часа през нощта. Когато се чули за последно по телефона, той не казал да има някакъв проблем в заведението.