Лапчев пропищя от къмпингарите, били некултурни и цапали плажовете

Областната управа задължила Община Царево да слага контейнери на плажа Корал и кметът роптае, че почистването ще го плащат местните хора

Кметът на Царево Георги Лапчев призова феновете на дивото къмпингуване да не забравят, че чистотата е тяхна грижа. В интервю по Нова телевизия той изтъкна, че културата им била ниска.

Градоначалникът се оплака, че Областната управа наредила на Община Царево да се почиства плаж Корал, но сумата, която се отпуска за пясъчната ивица била 1200 лева, а само за обслужването на един контейнер за отпадъци трябвало да се плащат 700 лева. Това не било справедливо, защото парите ги плащали хората, живеещи в общината.

Оказва се, че Община Царево е рекордьор по безстопанствени плажни ивици. 19 са те в района. Това имало логично обяснение, според Лапчев. Общината била най-морската. Близо 65 километра е бреговата ивица, добави той.

В общинския бюджет постъпват една част от средствата за концесии и наеми, но разпределена на тези 65 километра, на линеен метър се пада по не повече от 2 лева – 2,50 лева, каза още кметът.