Лекар от Бургас заразен с коронавирус, десетки под карантина в болница

Директорът на РЗИ Бургас Георги Паздеров разкри, че две отделения в болницата Бургасмед в Меден рудник са под карантина, заразен е лекар с коронавирус

Лекар от Бургас е заразен с коронавирус, а десетки хора, с които е бил контактен, са поставени под карантина. Това съобщи директорът на РЗИ Бургас Георги Паздеров по време на брифинг на Общинския оперативен щаб.

„Третият пациент с доказана коронавирусна инфекция в морския град е лекар от „Бургасмед“, който е бил последната седмица в отпуска. Бил е с болничен. Изследван е вчера и е доказана инфекцията. От 20:00 часа снощи е наложена пълна карантина. Затворено е отделението в „Бургасмед“, в което е работил колегата. Карантиниран е целият персонал на отделението“, заяви д-р Паздеров.

Затворено е още едно отделение, за да бъдат те настанени там, добави шефът на РЗИ – Бургас.

„Общият брой на контактните лица на колегата са 23 човека от медицинския персонал, 14 от лежащо болните, които също ще станат под карантина. Изписаните пациенти от седмицата преди той да излезе в болнични са 27. На тях ще им бъде наложена карантина в домашни условия“, каза още той.