Живот като в концлагер: Разделят семейства заради коронавируса

 Заради строгите мерки срещу китайския коронавирус семейства остават разделени. Полицаи са блокирали пътищата и не дават без съществена причина да се излиза от Бургас

Засилените мерки срещу страховития коронавирус доведе до раздяла на семейства. Мъже се оплакват в социалните мрежи, че не смеят да излязат от града, защото на 10 места вече има КПП-та и не пускат хората без съществена причина да излизат от Бургас. Това е живот като в концлагер, жалват се бургазлии.
Униформените служители искат от всеки, дръзнал да излезе от най-“добрия“ град за живеене служебна бележка от работодател, с която се удостоверява, че се налага да пътува по работа. Болните пък трябвало да предоставят медицински документи. Хора, които искат да отидат до близките села и градчета от областта обаче няма как да представят документ, за да докажат, че се налага да отидат при своите деца или пък родители и докато трае извънредното положение ще останат разделени с тях.
КПП-та има в посока Слънчев бряг, както към Созопол, към второстепенните пътища към по-малките квартали на Бургас, съобщава бТВ.
От вчера има и дрон с термокамера, който лети над ромските квартали, тъй като там имало струпване на хора. Целта била да се измерва температурата на хората от въздуха. В Карнобат пък пръскат народа от въздуха. Препаратът бил безопасен за хората, но те все пак се крият в домовете си. Народът е наплашен. Много хора вече не смеят да излязат от къщите си от страх да не срещнат някой „вирсуславен коронясан“.