Мерките срещу коронавируса дават резултат, мачкат опозицията

Само 16 българи са с положителни проби за коронавирус през последното денонощие, обяви генерал Мутафчийски. Зарази затегнатите мерки обаче загази опозицията

Мерките срещу коронавируса дават резултат. Едва 16 са потвърдените случаи за зараяване с коронавирус през последното денонощие. Мерките и законът за извънредното положение, които бяха гласувани заради пандемията очевидно дават резултат, защото България е на път да остане и без вируси, и без опозиция.
Има вече 354 заразени, от които 15 са се излекували. Има и един опозиционен политик, който най-вероятно ще облече раирания костюм, защото според прокуратурата всявал смут и безпокойство в обществото в условията на извънредното положение.
Софийска районна прокуратура вече е образувала досъдебно производство срещу лидера на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, съобщи БГНЕС.
Магистраите се самосезирали след изявления на Костадинов, „будещи неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение, във връзка с пандемията от коронавирус COVID-19“.
В телевизионно интервю лидерът на ПП „Възраждане“ твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“.
Освен това опозиционният лидер отправил заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите:
„Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“, казал Костадинов в интервюто, пише БГНЕС.
Костадинов вече е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е гаранция в пари в размер на 20 000 лева.
Очевидно една от първите жертви на проклетия коронавирус е свободата на словото. Нито Костадинов, нито който и да било вече няма право да говори за отклоняване на общественото внимание и за интересите на гражданите. Не може и да се говори за изяждане на държавните резерви, защото … гаранцията е 200 000 лева. Чудесно! Да живее „демокрацията“, но дано все пак да си отиде вирусът, който я убива!