Методи Лалов се „разведе“ с държавата, подканя Бойко да си ходи в зайчарника

Когато държавата не служи на гражданите, когато е средство за репресия и унижения на независимите, единственият път за мен е да се боря за промяна, каза Методи Лалов

Днес напуснах държавата на Бойко Борисов, Мая Манолова, Йорданка Фандъкова, Корнелия Нинова, Красимир Гергов, Красимир Каракачанов, Волен Сидеров, Валери Симеонов, Сотир Цацаров, Иван Гешев, Боян Магдалинчев, Вероника Имова, Пламен Георгиев, Цветан Цветанов, Делян Пеевски и подобните на тях, за да бъда още по-свободен в битката си за промяна. Това сподели във Фейсбук бившия вече съдия Методи Лалов.
Днес Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет наказа и най-накрая освободи от поста магистратът. Кадровиците му наложиха две наказания „забележка“ за неизпълнение на задължения и за обидно и унизително отношение към служителка на Софийския районен съд, съобщава Нова телевизия.
Лалов вече не е съдия по свое искане.
„Когато държавата не служи на гражданите, когато тя е средство за репресия и унижения на независимите, свободни, смели и активни хора, единственият път за мен е да се боря за промяна. Както винаги съм правил и досега“, сподели Лалов.
„Ще бъда адвокат в кантората на адвокат Искра Кишкова и по този начин ще участвам в издръжката на семейството си. Като адвокат ще продължа да бъда на страната на правото срещу всеки, който е нарушил правата на дадено лице“, добави той.
„Няма да получавам партийни пари за себе си и никога няма да оправдавам действията си с партийна дисциплина и няма да спазвам такава, ако тя влиза в разрез с принципите ми и закона. Ще работя за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията, така че държавата да служи на гражданите, а не на задкулисието, политиците или чиновниците“, уверява бившият съдия.
„Един от фейсбук приятелите ми написа: „Повече от „съдия“ е гражданин, а от него – Човек! Опазете третото, за да се доразвива във второто.“ Вярвам в това!“, сподели той.
Според него времето на Борисов, Нинова, Каракачанов, Сидеров, Манолова, Фандъкова, Цацаров, Гешев и подобните на тях, които разсипват държавните институции, изтича. Ще променим правилата, така че те и марионетките им в съдебната власт и другите държавни институции (включително ВСС и ИВСС) ще бъдат заменени от почтени, знаещи и можещи хора, подчерта ексмагистратът.
„Бойко Борисов е време да се извини за управлението си и да си отиде в зайчарника в Банкя (за арест трябват по-дълги процедури). Аз лично няма да приема извинението му, тъй като той съвсем умишлено разсипа държавните институции и демократичните правила, но ще приема с радост новината, че се е оттеглил и повече няма да вреди“, коментира Лалов.
„И тъй като това няма да се случи, предлагам ние на изборите първо да „оттеглим“ кметовете и общинските съветници на статуквото – на ГЕРБ, БСП, ДПС и сателитите им, а след това на парламентарните избори да приключим с това унижение и с този грабеж“, добави той.