Милиони изнесени от страната осигуряващи комфорта на управник, чийто морал не преминава и минималния обществен стандарт

Ilian Vassilev

Гледайте, споделяйте, подкрепяйте момчетата и момичетата, които правят клиповете против корупцията, включително за къщата в Барселона. Правилно преправиха филма и премахнаха снимката на детето, учат се в движение, но усилията им са похвални защото изнасят на публична показ, след много труд и разследване, свидетелства за проказата в управлението и обществения живот.
Ако има морален укор, то не е към създателите на клиповете, които се страхуват да излязат от анонимност, заради страх от репресии. Тази власт – и тук не визирам само правителството – има много скрити клакьори, които колчем някой изнесе на показ авгиевите обори и се вдига на нож за да намира кусури и обвинява във всякакви мислими и немислими грехове.
Навални изнесе подобни данни за руския топ елит и повечето лица, за които бяха направени разкрития, вече не са във властта. Тук се мъчат да убият в мълчание и да игнорират тази разследваща журналистика. Няма да стане.
Обърнете внимание на схемите, това е най-важното, по които милиони се изнасят от страната, за да осигурят комфорта на един управник, чийто морал не преминава и минималния обществен стандарт.
Не мога да си представя, че това е стандарта за загриженост към деца на родител и медиите ще се съгласяват като съзнателно игнорират тези разкрития. А уж всички сме християни, с ценности, с морални репери.
Продължавайте момчета и момичета да работите и знайте, че делото ви на ползу роду. Каузата ви е справедлива и богоугодна. Дерзайте.

Фейсбук