Мъка! Винят Бойко, че прикривал скандала с Джамбазки, а той отрича

Премиерът Бойко Борисов с неохота сподели, че бил много разочарован от любимия си политик Ангел Джамбазки, от „Атака“ яко ги подпукаха

Отнетата заради алкохол шофьорска книжка на евродепутата Ангел Джамбазки предизвика словесни престрелки в парламента. Част от опозицията обвини управляващите, че са прикривали 5 дни информацията за инцидента, съобщава Нова телевизия.
От „Атака” запитаха защо не е излязла по-рано информация за случая и дали не се правят опити той да бъде прикрит. Конкретен въпрос беше насочен и към премиера Бойко Борисов.
„Защо този факт беше крит от българското общество 5 дена? Защото Джамбазки е овластена фигура? Защото шефът му в партията е вицепремиер. Любимият политик на господин премиера се ползва от неговите протекции ли? Тук е моментът Борисов също да се разграничи и да каже дали все още той му е любимият политик”, коментира Десислав Чуколов от „Атака”.
„Това, което МВР трябва да направи и което повелява законът сме го направили в пълния обем. Той ще понесе всичките си последствия. Нито някой го е прикрил, нито някой го е спрял, това е един морален акт“, отговори премиерът Бойко Борисов.
„Знаете, че аз капка алкохол не пия и съм изключително голям противник на всеки, който си позволи да пие и да се качи да кара. Действително съм много разочарован”, сподели той.