Нагъл и агресивен пътен полицай нападна шофьор в Слънчев бряг (видео)

Действието се развива в сряда, 11. 07. 2018 г, в курортен комплекс „Слънчев бряг“.

Пред АВАНТАЖ международният шофьор Тодор Савов разказа, че е в Слънчев бряг, за да се забавлява. Той е примерен шофьор, който упражнява професията си със „златен талон“, връчен му от КАТ за заслуга – без нарушения на пътя в продължение на 5 години без прекъсване. Докато е в движение му звъни телефона. От другата страна е 72-годишната му майка, която е с влошено здравословно състояние.

„Реших да й вдигна, защото не е добре със здравето и може да се нуждае от моята помощ. За майка… знаеш как е – не ти дреме за глоби“, заяви Тодор за нашата медия.

След като е влязъл в нарушение, той е спрян от командирован пътен полицай. Готов за налагане на глоба, Савов е предоставил документите си за проверка и за съставяне на акт, но не така е действай пътният полицай, който е отказал да се легитимира. Поради тази причини международният шофьор е извадил телефона си и е започнал да настоява за служебната карта на полицая, докато заснема екшъна с телефона. Пътният полицай не само не се легитимира, но напада Тодор, защото е сниман, като замахва да го удари. Савов избягва първия удар, но полицаят замахва отново, удря го в ръката и телефонът изхвърча. Видеото свършва дотук поради повреда на мобилния апарат на шофьора.

Нашата медия научи по свои канали, че полицаят се казва Руси Иванов Атанасов, от гр. Първомай, и е от командированите по морето полицаи от Пловдив. Научихме още, че след хулиганска му проявя е изтеглен от комплекса и срещу него тече дисциплинарно разследване и производство.

Коментар на автора на текста: Господа Полицаи, нагли сте, голяма част от вас са за освидетелстване, а друга част са закоравели престъпници в ОПГ. Отсега да ви е ясно, че ще бъдете снимани, в лицата, докато не се легитимирате пред гражданите, които ви осигуряват прехраната.
Освен това видеата, в които сте „герои“, ще бъдат публикувани, когато с действията си нарушавате обществения ред и нормативната уредба на Република България.

Стоян Тончев