„Налазят“ ли ви прокуратурата и ДАНС, си наемете адвокат, да не ви (само)убият с писалка!

Приятели на самоубития с писалка Емил Крумов го описват като спокоен човек, не би си посегнал на живота. Ченгетата от ДАНС май са се престарали след „разпита“ да излезе в ковчег

(Само)Убийството на Емил Крумов в сградата на ДАНС предизвика буря в социалните мрежи. Нормално е никой да не вярва в измишльотините за самоубийство с писалка. Опитът на ченгетата от Държавната агенция „Национална сигурност“ и от прокуратурата да изкарат нациста самоубиец срещна очакван отпор във Фейсбук. Хората, които познават Крумов, го описват като саможив, но спокоен човек, който не би посегнал на живота си. Затова някак странно звучат думите на софийския районен прокурор Невена Зартова, която пред Нова телевизия каза, че той се е прострелял е в главата със самоделно направено оръжие – писалка от тип „оса“.
Крумов е бил призован за даване на обяснения в сградата на ДАНС по образувана прокурорска преписка, уточни тя.
„В дома му са открити множество оръжия и боеприпаси. Те са иззети и са закрепени като веществени доказателства по делото“, заяви Зартова.
„По-добре дайте 200 лева на един адвокат да ви придружи, отколкото да ви самоубият с писалка. На Запад хората са го разбрали това пред 100 години – без адвокат и счетоводител не ходят никъде“, коментира във Фейсбук адвокат Емил Василев.
Пред Нова телевизия пък партийния другар на (само)убитият Емил Крумов – Боян Расате изтъкна, че най-вероятно някои от служителите на ДАНС се е престарал и затова след разпита човекът е изнесен с краката напред от сградата.
(Само)убитият активист на Български народен съюз си отиде от този свят с изстрел от писалка, защото … както казва Емил Василев, е нямал 200 лева за адвокат. Нямат ги тези пари и повечето от българите, воюващи със системата, която убива.