Нено Димов в главната роля на „Момчето си отива“

Ех, Нено ! Ех, Димов! Много бели натвори и ти е време за почивка – оставка, но по продължително време да е на топло при Бай Ставри …

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е подал оставка, а премиерът Бойко Борисов я е приел. Това съобщи правителствената информационна служба в петък.

На 10 декември прокурор Красимира Минчева постанови, че с бездействието си Димов и регионалният му колега Петя Аврамова „не са положили достатъчно грижи за стопанисването на имуществото, в резултат на които са последвали щети, а и вреди за човешкото здраве“. Районната прокуратура в града също излезе със становище, че по случая с безводието са налице данни за безстопанственост и престъпления по служба, извършени от длъжностни лица в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Още през ноември бе ясно, че Нено Димов е бил свързан и е знаел за намаляващите обеми на яз. „Студена“, но въпреки това е одобрявал от язовира да се използват големи количества вода.

Нено Димов отричаше да има вина за водната криза в Перник и твърдеше, че в управляваното от него ведомство не е постъпвала информация за незаконно внасяне на боклук от Италия в България, но нещата се  оказаха други …

По неадекватен министър на околната среда и водите България не е имала, а гафовете му от бетона по Черноморието, до закриването на ужким на „Кроношпан“ в Бургас, до гафовете в Пирин, водната криза и мафиотският боклук ще се помнят дълго.

С радост бихме приели осъдителна присъда за тоя пишман воевода.