Нено Димов си отива, но какво от това като всички имат вина за водната криза?

И да подаде оставка Нено Димов това няма да ни спаси от водната криза, нито от некадърното правителство. Основният проблем според Стойчо Стойчев е липсата на контрол

Арестът на министъра на околната среда и водите Нено Димов е хубава новина за българите, жадни за мъст. Един е от управляващите е хвърлен в дранголника и това може би е прецедент от историята на прехода, но едва ли ще е за дълго зад решетките, а и дори да се сдобие с място в Софийския затвор какво от това, като всички имат вина за водната криза!?
„Няма значение дали министърът ще си подаде оставката или не, защото по тази верига има твърде много хора, които е трябвало да сигнализират за ситуацията. В България основният проблем е, че не се извършва контрол“, каза политологът Стойчо Стойчев в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” по Нова телевизия.
Според него акциите в Перник едва ли ще доведат до големи трусове, защото политическият ресурс до голяма степен е изчерпан.
„ На първо място директната политическа отговорност понесе бившият кмет на Перник, който загуби изборите. Протестът към новоизбран кмет, който е от друга политическа сила – БСП, пък някак си губи почва. Няма стабилна основа това да искаш оставката на току-що избран кмет, който няма никаква роля в тази криза“, коментира политологът.
Сега на ход е правораздавателната система и прокуратурата, защото в такива тежки случаи трябва да се търси съдебна отговорност. Малко обаче останаха наивниците в тази страна, които имат вяра в съдЕБНАта система. Нено Димов ще бъде принуден да си подаде оставката. Поредният бушон ще изгърми, но това нищо няма да промени.