„Не е за ядене, за крадене е“! 

Georgi Borisov Georgiev  

„Не е за ядене, за крадене е“ Първо си сипете, после четете…
Злокобно се носи мълвата във Видин, че ще се „открива интермодален терминал“.
През последните десетилетия много неща бяха закривани. Закриха се заводи, предприятия, училища, детски градини, болници, дори цели села бяха закрити. И летището закриха.
През последните години имаше и откриване на някои неща. Открити бяха две сметища и едно гробище. Вече са запълнени. Открит бе и градски кенеф до гарата. Кмета го откри с духова музика, но Буда го нямаше да резне лентичката. Сигурно е бил зает с „международното положение“, иначе не би пропуснал шанса. Открити бяха и няколко стадиона за по няколко милиона в безлюдни села със средна възраст на младежите над 75 години. Стоят като паметници на корупцията. Открити бяха във Видин и няколко нови партийни офиса за да напомнят на видинчани, че мъките им скоро няма да свършат. 
Открит бе и Дунав мост 2. Нито лев не влезе в джобовете на народонаселението, нито в бюджета на общината, но пък станахме център на наркотрафика, проституцията и пътищата ни се осеяха с надгробни камъни. 
И като чуха за поредното „откриване на интермодален център“ хората настръхнаха. Защото знаят, че нищо добро не ги чака, а и самото име звучи някак педерастко и терминално, неразбираемо. Допълнително притеснение в душите на хората вкарва и това, че за новата придобивка говори депутат. Депутатите от видинско са зло, с което майките плашат децата си. В случая това е депутата от ОП Росен Живков. Този екземпляр, сега „патреот’ е бивш общински ръководител на ГЕРБ, братовчед на Фидосова станал известен в града с факта, че поемайки поста шеф на ГЕРБ отишъл в при директора на ВиК Видин с думите – „виж сега, аз съм човека от ГЕРБ, кажи кво да направим, че да не плащам вода“. Този същият бе снесен от Буда и компания в борда на Безмитна зона, като паразит на държавна хранилка само за да взима едни пари. Народа плаща. Не е калинка. Направо цял торен бръмбар е.
Хората помнят, че за ‘интермодален център’ им говореха и Мишката Миков, и вечният депутат от ГЕРБ Тошев, и в крайна сметка получиха статута на най бедният и нещастен регион на Европа. 
Та, с право хората са притеснени. Днес присъствах на разговор между двама граждани, коментиращи предстоящото интермодателствуване на Видин. Единият попита – “ Кво е това е бе, да го еб@, ще има ли бачкане и нещо за ядене?“ И отговора беше – „Не е за ядене, за крадене е“! 
Ако не друго поне са поумнели съгражданите ми и знаят, че от крадци, ченгета, мутри и мафиоти нищо добро не могат да очакват. А цената за това „разбиране“ е жестока и кървава. 
БОЕЦ водим своята битка и знаем едно, докато не се преборим със това зло, наречено „управляваща мафия“ нищо добро не ни чака. И че тази битка трябва да я водим до край. Или нашият, или техният. Това е реалността. 
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Фейсбук

колаж : Свободен човек