Никаква милост за бруталните убийци!

Намаляването на присъдата да е „награда“ само за саморазкаялите се, а не формално право на всеки боклук и психопат, предлага адвокат Еми Василев

Обществото с право негодува срещу съкратеното съдебно следствие, което позволява на брутални убийци и изнасилвачи, след като са „заковани“ с безспорни доказателства и мърдане няма, да правят формално признаване на фактите по делото, за да избегнат доживотна присъда или да си редуцират с 1/3 годините лишаване от свобода, сподели във Фейсбук адвокат Емил Василев.
И след 10-на години пак ги гледаме по улиците, защото са освободени предсрочно за добро поведение, тъй като имали достатъчно пари за „добър“ адвокат, който случайно бил близък със съдията, добавя той.
Според мен право на съкратено съдебно следствие и намаляване на присъдите трябва да имат само тези престъпници, които са се предали доброволно на властите и са направили пълни самопризнания, вкл. са разкрили съучастниците си, преди да бъдат разкрити и заловени. Намаляването на присъдата трябва да бъде „награда“ само за саморазкаялите се, т. е. за запазилите някакъв човешки морал, а не формално право на всеки боклук и психопат“, коментира бившият депутат.