Новите Свинетки важат за 12 месеца, но пазете касовата бележка

Кадърното правителство БОКО 3 пак измисли и недомисли казус с новите винетки, който показва липса на визия и неизпълнение на обещанието да намали административната тежест върху феодалните Му поданици.

От АПИ се сетиха да предупредят, че трябва да пазим касовата бележка с написан регистрационен номер на автомобила ни, за да може да докажем датата до която ще важи годишната винетка за 2018 г.

Умниците ни нито черпят европейски опит, нито го прилагат …

В Унгария винетката е електронна и камера само след няколко метра на входа на магистралата сканира номера на колата и проверява в базата данни този автомобил дали е с платена винетка. И след километър има полицай, който очаква нарушителя. 
В изпреварена от нас Румъния може да се купи се през Интернет за датата, от която ти трябва, а не се редиш на гише в някоя богоизбрана верига бензиностанции. И е по-евтина от тази в БГ територията.

Нашите умници не стига, че ни карат, абсолютно ненужно, да лепим боклуци по прозорците, а и искат и касовата бележката да пазим. Качеството на хартията на касовите бележки, както знаем е такова, че се изтъркват и избеляват за месец-два, а ние ще ги пазим за година напред ?!

Явно пълната некадърност на държавните институции е неизменна част от тормоза над населението, за да му се напомня колко феодално зависимо е …

Иначе цената трета година е една и съща 97 лв. , а новост е тримесечната винетка за леките коли с цена от 54 лв. Месечната свинетка е с цена 30 лв., а седмичната е 15 лв.

През миналата година са ни съдрали от кожата за винетки цели 338.6 млн. лв. Интересното обаче е, че отново обикновените граждани са платили близо 244 млн. лв. за леките си автомобили, а около 95 млн. лв. от камионите над 3,5 тона ?!

И тук както при ДДС вместо тежестта да е върху фирмите тя е върху гражданите, а магистралите и основната пътна мрежа се разбива най-вече от тежките камиони и товарите им ?!

Когато става въпрос да се дерат феодалните добрата вест е, че в дистрибуторската мрежа в момента има над 2 млн. винетки, от които 900 хил. бр. са годишни за леки автомобили. До края на януари по пунктовете ще има 5 млн. броя.

Ако не сте знаели БОКО 3 се грижат за вас и парите ви …

Свободен автор – Философът