Нормалното у нас е това, което не съответства на нормалното

Стадо диви прасета изскочи на АМ „Тракия“ и предизвика катастрофа

Инцидентът се разиграва преди отбивката за Карнобат, на 323 км от скоростния път, а причината е както винаги свързана с действията и бездействията на длъжностни лица. С голяма доза ирония журналистката Анна Заркова изкоментира случилото като „веселба“, но всъщност зад думите и прозира голямата трагедия, в чиито условия сме принудени да живеем.

Ето какво написа тя на профила си във Фейсбук:

Весело е у нас. Стадо от двайсет диви прасета се разхожда по магистрала „Тракия“. Някакви коли си търсят белята, като минават и те оттам, удрят се, естествено, в глиганите и в глиганчетата, в тоя сблъсък глиганите побеждават – мачкат калници и чупят фарове, и се прибират в близката гора през оградата. 
Телевизията показва скъсаната ограда, строена, за да не излизат животни на магистралата и шефа на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“,който коментира така: 
 Нормално е, като има дупки в оградата, ние я наричаме „заешка“, през нея крава, прасе и елен си минават. Съвсем нормално е, като има ловци в гората, да има и движение по магистралата, което не съответства на нормалното.
Ми много ясно, прав е г-н Рашков. Какво по-нормално има у нас от това, което не съответства на нормалното?
И на съда всичко е ясно: да влязат шуробаджанаците, дето ги няма.