Обвинения към ГЕРБ-Русе за рекет и тормоз

„Избягалият“ зад граница Илия Стоилов проговори: „Бях заплашван и тормозен от името на Пламен Нунев. Искаха ми 50 000 лв. за кампанията на ГЕРБ през 2017 г.“

 

В крайно любопитно изявление до медиите, братът на депутата от БСП Георги Стоилов, Илия, отправи сериозни обвинения към ПП ГЕРБ в Русе. Както е известно, той бе арестуван при акция на ГДБОП през октомври миналата година по обвинения, че е лидер на организирана престъпна група за рекет, разпространение на дрога и нанасяне на телесни повреди.

В края на миналия месец обаче специализираният съд го освободи, променяйки мярката му за неотклонение на „подписка“. По-късно той се оказа в неизвестност и според твърдения на „24 часа“ е напуснал България на 6 септември през ГКПП „Калотина“ в посока Прага, като носел със себе си „значителна сума пари“.

Пълният текст на т.нар. „Изявление на Илия Стоилов“ може да видите по-долу като факсимиле. В него той твърди, че бил жертва на тормоз и изнудване от страна на ПП ГЕРБ в Русе от 2010 г. насам. И дава пример от миналата година, когато преди изборите му е била поискана сумата от 50 000 лв. за финансиране на кампанията на ГЕРБ. Стоилов твърди, че с него многократно са разговаряли лицата Йордан Ковачев и Върбан Маринов Върбанов. Те го рекетирали от името на депутата Пламен Нунев и го заплашили, че ако не даде парите, ще бъде „съсипан с държавни инструменти“.

ФРОНТАЛНО“ вече отправи писмени въпроси към ПП ГЕРБ в Русе по отношение на лицата Йордан Ковачев и Върбан Върбанов и дали те имат официален статут в партията. Също така в прав текст бе адресиран и въпрос дали са били искани и съответно получавани 50 000 лв. от Илия Стоилов за предизборната кампания на ГЕРБ през 2017 г.

Отделно, „ФРОНТАЛНО“ ще се опита да разговаря и със самия Илия Стоилов, защото т.нар. му „изявление“ оставя повече въпроси, отколкото дава отговори на ситуацията около него и за взаимоотношенията му с ГЕРБ в Русе. Все пак той е брат на депутат от БСП и не крие, че е помагал в кампанията на основния опонент на партията на Бойко Борисов.

А казват, че „гарван гарвану око не вадел“.


Ето и пълния текст на изявлението до медиите на Илия Стоилов: