Община Поморие е под прицела на КПКОНПИ и Специализираната прокуратура

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) разследва Община Поморие за незконната продажба на публична общинска собственост под паметника на Яворов в Поморие. След серия от публикации в сайта за разследваща журналистика „Бивол“ (виж туктуктук и тук), журналистът Стоян Тончев сезира Специализираната прокуратура на България.

Казусът „Яворови скали“ и продажбата на общинско имущество в Поморие, при това публична собственост, е огледало на тежката корупционна среда в България, през призмата на една от черноморските общини.

От добре осведомени свои източници ЗАД КУЛИСИТЕ научи, че днес ръководството и служители на Община Поморие, свързани с изготвянето на документацията по продажбата на терена под паметника на Яворов, са били разпитвани от КПКОНПИ в София, съобщава в своя публикация сайта „Зад кулисите“.
Съмненията за корупционни практики при реализиране на апетитната имотна сделка между Община и поморийска фирма се подсилват и от опасенията за извършване на документни престъпления, които целят да прехвърлят вината на предходни ръководства на институцията пред разследващите органи.