Общински съветник загази, може да влезе и в затвора

Костадин Нищелков може да получи 3 години затвор или глоба заради възпрепятстване на служителки от Инспекцията по труда, заплашил, че ще ги смачка

Общинският съветник от Несебър Костадин Нищелков се забърка в ужасен скандал със служителки от Инспекцията по труда. За възпрепятстване на длъжностно лице той може да получи до 3 години затвор или глоба до 2 000 лева, ако бъде признат за виновен.
Старейшината дори бил арестуван за 24 часа, защото нападнал служителки от Инспекцията по труда при проверка на едно от заведенията му. Вече е освободен, съобщава бТВ.
В събота следобед при рутинна проверка на заведението, разположено сред дюните на Южния плаж в „Слънчев бряг“, двете инспекторки се усъмнили в непълнолетен служител и поискали документи.
„След това се появява мъж, представил се като управител на фирмата и след вербална интродукция доста груба, се е стигнало до там, че е хванал едната колежка и я разтресъл, а другата е ударил с папка. Едно, от които запомних, е „Ще ви смачкам!“. Другите имат много нецензурен характер“, разказва директорът на Инспекцията по труда – Бургас Павлин Васков.
Служителите в заведението не си спомнят какво се е случило във въпросния ден и заявяват, че вероятно по това време са били в склада.
Костадин Нищелков е трети мандат общински съветник в Несебър със солиден бизнес в „Слънчев бряг” и други морски и планински курорти.