Оглупяха ли руските православни братушки

Ръководителят на Патриаршеската комисия по въпросите на семейството, защитата на майчинството и детството протоиерей Дмитрий Смирнов, който е и настоятел на шест столични и две подмосковни църкви заяви в ефира на радио „Радонеж“, че жените са по-глупави от мъжете?!

Да кажеш, че е под влиянието на КГБ и затова е с такива възгледи едва ли, защото е потомствен свещеник, а неговия дядо е бил офицер белогвардеец, а прадядо му е бил настоятел на  църквата св. Николай Заяицков и е обвинен в 1938 году в антисъветска пропаганда и бил разстрелян … Въпреки това Смирнов е оглавявал подразделение на Синода по взаимодействие с Въоръжените сили на Руската Федерация от 2001-2013 г.

Явно руското православие нещо се поизложи, но Смирнов не мисли така …

„Жените са по-слаби умствено. Разбира се, случват се там някакви Мария Кюри, но все пак това е рядкост“, твърди свещеникът, цитиран от агенция Интерфакс и „Новая газета“. Той обаче е убеден, че жената е далеч по-търпелива от мъжа и носи повече любов. „Несравнима е грижата, която жената оказва за децата, с онова, което мъжът трябва да носи“, посочва той.

Въпреки всичко този православен проповедник е женен и има дъщеря, която е филолог и преподава в един от детските домове към храма.

Интересно дали те споделят това му „свето“ мнение ?!

Свободен автор – Философът