Орден „Стара планина“ – президентско признание за посредствеността…

Орден „Стара планина“
Орден „Стара планина“ е най-високото държавно отличие. С него се награждават български граждани – държавни глави и ръководители на правителства, министри, политици, обществени дейци, културни дейци, военни лица и представители на духовенството, които имат изключително големи заслуги към Република България;
С орден „Стара планина“ се награждават и чужди граждани – държавни глави и ръководители на правителства, министри, политици, общественици и културни дейци, които имат изключително големи заслуги за двустранните отношения с Република България и за развитието на международното сътрудничество, укрепването на сигурността и мира между народите, както и за защита на правата и свободата на човека.
Nikolai Markov

Орден „Стара планина“ и за яхт-брата Динев!?

Браво, Радев! Ти победи, ние загубихме.

Освен, че беше селектиран лично от спа-агент Гоце – съвсем млад милиардер, нещото-пилот-президент Румен Радев става май и твърд продължител на делото му. Е как да не вървиш смело по здраво утъпканите олигархични червени пътеки на менторите си, по които пред селската ти аудитория си беден и праведен, а пред градската интелигенция си офшорен милиардер! Колко български граждани могат да си позволят поне две съвсем официални лица?

Впрочем, оправдавам страстта към парите, защото си давам сметка, че полит-играчите ни са породисти селски бекове. Обичат тайно денгите, но също така обичат да се правят на бедни. Да бъдат обичани и желани от цялото оскотяло народонаселение, изгубило напълно координатите на своя земен път. Позната историческа сцена, допълнена с миризма на оборска тор, сантименталност и завидна демагогия.

Радев и ти ли Бруте? И ти ли, генерале наш, ще връчваш орден „Стара планина“ на всеки яхтаджия, женен за фолкдива? Оня поне ги заплождаше и прогонваше вдън италианската пустиня, а ти? Ти доброволно искаш да станеш камилар. Или нямаш избор!?

Орден „Стара планина“ – президентско признание за изпълнен бандитски дълг и върховна почит към посредствеността…

Фейсбук