Отиде си милионер, влюбен в морето

55-годишният бургазлия Стефан Шарлопов починал в съня си, бизнесменът искал да бъде кремиран и да е разпилян прахът му в морето край Созопол

Почина бизнесменът Стефан Шарлопов. 55-годишният мъж е издъхнал тази нощ в съня си. Поклонението ще бъде в София, в четвъртък от 12 часа в църквата „Света София“, съобщи bitelevision.

Шарлопов е роден на 14 октомври 1962 г. в Бургас. Завършва висшето си образование във Великотърновския университет, специалност „Българска филология“. В онези години поема по познат в семейството му път – става журналист.

26-годишен той издава първата си книга с художествена документалистика.

През 1991-ва пък започва бизнеса си, а 25 години по-късно e сред най-заможните хора в страната.

Той има верига от хотели, както и бизнес в сладкарския бранш и в бутилирането на минерална вода.

Освен като предприемач Шарлопов е известен като човек с непоклатими ценности, за когото успехът не се измерва в материалното.

Определян е като човек, който сам е постигнал всичко в бизнеса, а основният принцип, по който се е водил- дай, за да получиш.

Бизнесменът има пет деца. Дъщеря му Ева Шарлопова-Гергинова е изпълнителен директор на „Шарлопов Груп”.

„Връщам се в Созопол, там, където ми е минала младостта. Там искам да бъда кремиран и там искам да разпилеят прахта ми. В морето“, споделя милионерът в последно си телевизионно интервю за BiT на 23 ноември.

Разпилейте ми праха и когато дойдете, погледнете красотата на морето, погледнете името ми и си спомнете за това, че някаква диря съм оставил след себе си, добавя той.

Един от последните му проекти беше комплекс, замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил.