Отлюспиха „Атака“ от Обединени „патриоти“

Натриха от парламентерната група и патриотите от „Атака“ Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов. Задава ли се правителствена криза?

Партия „Атака“ е вече аут от т.нар. патриотична коалиция. Това стана факт днес следобед, след заседание на политическия съвет на Обединени патриоти, на което е взето единодушно решение за изключването на патриотичната партия от коалицията.
Представителите на НФСБ и ВМРО в политическия съвет решиха и да бъдат изключени от парламентарната група патриотите от „Атака“ Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов, съобщи БНТ.
Решението за отлюспването е взето, защото атакистите редовно бламирали заседанията на Коалиционния съвет и решенията на Парламентарната група.
„Повече така не може да продължава“, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
Изключването на „Атака“ от коалицията не било удар срещу правителството, тъй като и трите формации са заявили, че ще продължават да подкрепят кабинета. Тези дни обаче лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се закани да напусне парламента, ако не се намери някой от парламентарното мнозинство да го подкрепи за изпълнението на предизборните обещания. Той призова вчера вече бившите си коалиционни другари вместо да се чуят как да изчегъркат „Атака“, да се опитат заедно да направят минималната пенсия 300 лева и предложи срещата с тях да е пред камерите, за да не остава съмнението, че има нещо скрито. Коалиционните му партньори обаче не приеха сценария и набързо го отлюспиха.
Разпадът е очакван и необратим, но е пресилено да се твърди, че страната е изправена пред правителствена криза. Такава ще има само, ако ГЕРБ загуби местните избори, което е малко вероятно.