Падение: Футболен треньор от Бургас ограби храма на отец Иван

Аз му прощавам, но си навлича голяма беля и Господ ще го накаже, каза свещеникът

Футболен треньор от Бургас ограби касите на храма в приюта на отец Иван в Нови хан. Охранителните камери в храма са заснели как той взима парите с пинсета. Полицията установи самоличността му, съобщава Нова телевизия.

Крадецът е на 45 години и няма криминални регистрации. В момента полицията го издирва в няколко града.

На записа се вижда как престъпникът стои сам в продължение на 20 минути пред касата до мястото, където се купуват свещи. Когато мине някой край него, злодеят се прави на набожен и се кръсти.

Освен крадец, този човек е и глупак, коментира водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев. Пред камерата на Нова телевизия пък отец Иван сподели, че прощава на злодея.

„Този човек обаче си навлича голяма беда. Аз му прощавам, но ще си получи Божието наказание. Хората оставят пари за здраве и той ги обира. Това е грях. Ние имаме нужда от пари, защото сме 250 души. 70 ученици имаме. Трябва да им давам по 2 лева за закуска“, споделя свещеникът.

Той разкри, че касата не е отваряна от август. Според него откраднатите пари са около 1000 лева.

„С пинсета е извадил всичко. Виждат се на камерата. Светил си е с фенерче. Вадил е само големите банкноти. Двулевките не ги пипа. Тренирал е много. Кой знае колко църкви е обрал“, добавя отец Иван.

Той сподели, че се надява добри хора да помогнат, за да може да плати тока на приюта.