Патрулка помля колата на карнобатлия, но глобиха жертвата за … бавна скорост

21-годишният Иван публикува акта и жалбата си във Фейсбук и призова българите да ги споделят, за да започнат полицаите да защитават гражданите, вместо да ги тъпчат

Патрулка помля колата на карнобатлия, но глобиха жертвата за … бавна скорост. Тази абсурдна история преобърна представите на 21-годишния Иван Георгиев за живота в България. Пред камерата на Нова телевизия младият мъж, който следва в София и мечтае да стане програмист, сподели, че вече се замисля дали да остане в България.

„Моята история е като вица за една патрулка, слизаща от Витоша. Тя се блъснала в дърво и дошли катаджиите, а те написали акт на дървото“, добавя Иван.

Досега съм нямал никакви глоби. Чувствам се безпомощен, споделя младият карнобатлия.

„На 17-ти февруари карахме ски на 6 км от квартал Драгалевци. Полицейска кола блъсна моята отзад. Беше заснежено и заледено. Нямаше маркировка на пътя. Полицаите не спазваха нужната дистанция. Дойдоха катаджиите и ми написаха акт, защото съм карал с несъобразена бавна скорост“, разказва Иван.

Според правилника за движение по пътищата, този, който удря автомобила отзад, в случая полицейската патрулка, е виновен, уточнява той.

„Катаджиите първо се здрависаха с колегите от Общинска полиция. Те не ни дадоха шанс да кажем своята гледна точка и да стане ясно, че сме потърпевши от тази ситуация“, споделиха Иван и приятелите му.

Студентът публикува акта и жалбата си във Фейсбук с призив към българите да споделят, за да започнат полицаите да защитават гражданите, вместо да ги тъпчат. Близо 6 хиляди души вече са споделили публикацията му в социалната мрежа.