Покъртително! Деца молят Босия да спре да гладува, той отказва

Стачкуващият поет си отива, а мафията и мръсниците ще продължат да си живуркат

Покъртителни кадри, на които се вижда как две деца молят поета Николай Колев – Босия да прекрати гладната си стачка, публикува в Интернет бившият депутат от НФСБ Димитър Байрактаров. Момчетата прегръщат дядо Кольо и го молят да спре да гладува, но той отказва. Решил е да се бори до край.

Стачкуващият поет обаче вече няма сили дори да се изправи от леглото, а последният пост, който е пуснал в блога си bosia.blog.bg, е от 13 юли, т.е. в 31-я ден от гладната му стачка.

„Кръвното ми налягане е 80/52. Пулс-92“, споделя той.

„Приятели, Босия си отива! А мафията и мръсниците ще продължат да си живуркат! Ние също носим отговорност за това, което се случва!“, написа във Фейсбук Байрактаров.

Босия протестира срещу продаването на шофьорски книжки. Той настоява за незабавно разпускане на Народното събрание и за оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски. Политиците обаче се ослушват, а състоянието на стачкуващият поет все повече се влошава. Ако Кольо Босия си отиде от този свят, вероятно ще бъде забравен като Пламен Горанов, който се превърна в жива факла, за да събуди българите.