По-бедни сме и от албанците, икономиката ни пак е пред застой

Резултатите са видими – дори и македонците са по-богати от нас, а наглите политици продължават да говорят небивалици за икономически растеж

Само три са страните в Европа, в които има малко по-ниски доходи от нас – Черна гора, Босна и Херцеговина, Косово. Това каза икономистът Мика Зайкова в предаването „Тази сутрин“ по бТВ. Ние сме сред страните, в които инфлацията расте най-бързо, изтъкна тя.

„Защо имаме излишък? От капиталовите разходи, не от това, че изведнъж събираемостта е започнала да става по-висока”, подчерта Зайкова.

„Четири години поред залагаме дефицити, a накрая завършваме с излишъци – това е или недобре планирано нещо, или нарочно направено”, коментира икономистът.

Според нея българската икономика влиза в нов застой.

Финансиста Емил Хърсев пък изтъкна, че в сравнение с останалите европейски държави качеството на живот у нас било добро. Ние не сме на последно място в Европа, коментира той.

Какво значение има дали не сме последни, като си оставаме най-бедни в Еврогейския съюз? Дори съседите от братска Македония, които мечтаят страната им да стане член на общността, а и бедните албанци са по-богати от българите. Това е още един от видимите резултати, заради които ГЕРБерастите трябва да бъдат изметени от политическата сцена.